Korpa za kupovinu

Vaša korpa je trenutno prazna. Poručite željene proizvode tako što ćete ih dodati u korpu. Lako je, nema registacije!

Lovor Višnja

490  Din

  • Na prodaju sadnice Lovor Višnje u saksiji.
  • Dostava na kućnu adresu.
  • Na stanju.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 4VKAS3 Kategorija:

Opis

Sadnice Lovor Višnje – Prunus laurocerasus

Lovor višnja je zimzeleni grm koji u proleće proizvodi nežne bele cvetove slatkog mirisa. Brzo raste i mami ptice svojim crvenim plodovima nalik višnji. Svakako, ova biljka može da bude koristan i atraktivan dodatak dvorištu, ali pre nego što je kupite u rasadniku, treba uzeti u ozbir i njene druge, ne tako prijatne karakteristike.

Lovor višnja ima sjajne, tamno zelene kožaste listove koji jako podsećaju na lovorov list, dok bobice podsećaju na višnje, pa otuda i naziv lovor višnja. Važna stvar koju treba znati, to je da je cela biljka otrovna. Listovi sadrže otrovne glikozide kojima se bore protiv neprijatelja, dok u plodovima ima amigalina koji se pretvara u cijanovodoničnu kiselinu. Hemijski sastav u listovima je toksičan, ali i razlog što listovi imaju prijatan miris badema kada se zgnječe. Prema web stranici The Poison Garden, naučnici su jednom prilikom koristili zgnječeno lišće lovor višnje da bi ubili određene insekte bez nanošenja vidljivih oštećenja.

Osim njene toksičnosti, druga potencijalno nepoželjna osobina lovor višnje je sklonost invazivnom rastu. Ukoliko ste spremni da ovaj grm držite pod kontrolom i sprečite kućne ljubimce ili decu da nešto od njega konzumiraju slobodno možete da ga dodate u svoj vrt ili dvorište, gde će pokazati svoj talenat za snažno širenje i dati prepoznatljiv vizuelni pečat svojim izgledom.